Podeli članak

Da li biste probali sveže kolačiće pravo iz štampača?

Posle kratkog zastoja razvoja u oblasti štampanja hrane, kompanija 3D Systems je udvostručila svoje napore. U novom dogovoru, CSM Bakery Solutions će im omogućiti sastojke, proizvode i usluge koje su vezane za hranu i peciva. Ovim sporazumom, CSM je dobio ekskluzivno pravo korišćenja ChefJet Pro štampača.

 

"Naš sporazum sa kompanijom 3D Systems ima potencijal da preoblikuje prehrambenu industriju. 3D štampanje je već transformisalo mnogobrojne industrije i ne postoji razlog zašto ne bi moglo promeniti i prehrambenu industriju.", izjavila je Marianne Kirkegaard, predsednica i glavna direktorka CSM-a.

 

 

CSM se nada da mogu iskoristiti 3D tehnologiju štampe kako bi impresionirali svoje kupce i kreirali nove dizajne. Pored prednosti automatizovanih procesa, postoje određeni oblici i šare za bombone i čokolade koje samo 3D štampanje može pružiti. Ovo može kompaniji dati veliku konkurentsku prednost na tržištu.

 

Štampač ChefJet Pro koristi šećer u prahu i hidratizovanu hranu za proizvodnju bombona, peciva i čokolade. ChefJet ima 4 glave štampača koje omogućavaju višebojne otiske. Pored njega, postoji i Monochrome ChefJet. Razlika je u dimenzijama štampe (Pro: 25x36x20cm, a Mono: 20x20x15cm), dok je druga razlika, kao što ime kaže, to što model Monochrome štampa samo u jednoj boji. Ko još voli jednobojne bombone?! :) 

 

 

Cene ovih sjajnih uređaja se kreću od 5000$ do 10000$. ChefJet Pro ima kapacitet proizvodnje od 100 bombona na sat.