Podeli članak

Svetski poznat brend Gillette u partnerstvu sa Formlabs-om radi na pilot projektu pod nazivom Razor Maker, sa ciljem da kupcima omogući izradu personalizovanih, 3D štampanih ručica brijača

Prošle godine, Formlabs je svetu predstavio Form Cell, automatizovani proizvodni sistem koji je povećao produktivnost proizvodnje i mogućnosti 3D štampača Form2. Izdanje ovog end-to-end rešenja izgleda da sugeriše da SLA tehnologija bude prikladnija za proizvodnju malih količina i čini se da se taj potez isplatio.

Danas, vodeći proizvođač pribora za brijanje Gillette, najavio je da je u partnerstvu sa Formlabs-om pilotirao svoj novi Razor Maker koncept. Ideja koja stoji iza ove platforme je da se korisnicima pruži mogućnost personalizacije i naručivanja iz serije ''custom'' 3D štampanih ručica za ručno brijanje.

Kompanija poznata po izradi najkvalitetnijih brijača za brijanje, Gillette sada ima u cilju da personalizuje iskustvo brijanja na potpuno nov i drugačiji način sa limitiranom serijom 3D štampanih ručica za brijanje. Korisnici sada mogu kreirati svoju vlastitu personalizovanu ručicu na web site-u Razor Maker-a. Korisnici će moći da biraju između 48 različitih dizajnova koji se mogu proizvesti samo sa SLA 3D štampanjem. Kada se odabere dizajn drške, isti se dalje može personalizovati u sedam različitih boja, uključujući crnu, belu, crvenu, plavu, zelenu, sivu i hrom. Čak možete dodati i tekst u dizajn da bi ručica bila stvarno jedinstvena.

 

 


 

 

Koristeći SLA tehnologiju 3D štampe koju je razvila kompanija Formlabs, svaka ručka Razor Maker biće 3D štampana u Gillette-ovom sedištu u Bostonu. Ručice za brijanje su kompatibilne sa MACH3 i Fusion5 ProGlide brijačima. 

Da li ste zainteresovani da se ulepšate personalizovanom 3D štampanom ručicom za brijanje? Kolekcija Razor Maker počinjeod 19 dolara za delimično 3D štampanu dršku i 25 dolara za potpuno štampanu dršku. Uz svaku naručenu dršku, dobija se i kertridž sa brijačima. Gillette takođe nudi hromirane ručke za 39 dolara i 45 dolara. Kada je dizajnirana i naručena, vaša personilazovana drška je kod vas u roku od 2 nedelje.