Podeli članak

Arhitekte su do sada uglavnom modele objekata pravile od drveta i pene, ali se sve više njih prihvata prednosti 3D štampe.

1. Vaši klijenti mogu bolje da vizuelizuju vaše arhitektonske projekte

3D štampana maketa čini vaš dizajn opipljivim. Dakle, detaljna maketa finalnog projekta može biti dragocen način prenošenja vaše ideje o dizajnu kolegama ili, što je još važnije, vašim klijentima. 3D štampana maketa izvodi nagađanje i teorijsku prirodu tehničkih crteža i skica. Savršen za pokretanje ideje koja se izdvaja od ostalih.

 

2. Smanjite vreme potrebno za kreiranje modela

3D štampa omogućava da vaš dizajn oživi, a samim tim štedi vreme potrebno za izradu makete od drveta, kartona ili stiropora. Kada "pustite" vaš model da se štampa, možete nastaviti sa radom na drugim važnim zadacima - 3D štampač će samostalno raditi posao. 3D štampanje je naročito korisno ako se vaš dizajn sastoji od složenih elemenata (kao što su dvostruke zakrivljene površine ili složene fasade).

 

3. Modeli koji se štampaju su visokokvalitetni, a izbor materijala je neverovatan

Dani kada su modeli odštampani na 3D štampaču grubi i ružni su prošlost. Profesionalni 3D štampači sada štampaju arhitektonske modele i makete sa velikim brojem detalja I vrlo glatkim površinama. Pored toga, možete izabrati i širok spektar materijala. Poliamid (najlonska plastika) teži da bude najpopularniji materijal među arhitektama. Ako su vam potrebni šareni elementi, multicolor je vaša najbolja opcija. Možete dodati i prozirne elemente (prozirne smole) ili metalne delove (čelik, mesing, itd.) Na vama je izbor.

 

4. Lako ispravite greške nastale pri dizajnu i ponovo brzo, lako i efikasno štampajte makete

3D štampa vam omogućava da budete fleksibilniji sa svojim modelima. Ako klijent zatraži promenu, možete jednostavno ispraviti dizajn i ponovo štampati objekat. Ukoliko vam treba još jedna maketa, samo je ponovo odštampate. To je lepota 3D modelovanja i 3D štampe - uvek ste u potpunoj kontroli.